Monday, June 20, 2011

Hubungan Intim Abe Pul Dan Cik An

Hari ni gua selera nak cerita pasal makan makan . Sejak kecik lagi gua suka makan . Kalau satu hari tak makan otomatik gua akan meracau . Meracau gua ni lain macam sikit . Tahap sederhana punya meracau . Meracau pesen ni memang selalu jadik kalau perut berkeroncong . Tambah tambah kalau taim bulan puasa . Dia punya meracau tu memang memang lain macam sikit . Kena kautim dengan nasi campur waktu tengah hari baru hilang sikit penangan meracau ni . Susah kan .

Sejak gua berkecimpung dalam arena makan makan ni , gua punya top ten peberet konpem konpem pulut durian . Kalau musim durian memang mak gua akan masak pulut buat makan dengan durian . Kata orang lama lama kalau makan durian mesti ada pulut sebagai regu . Kalau ratah durian saja tak rasa nikmat hidup . Orang kata bukan gua kata . Gua tak ilmiah sangat nak keluarkan teori pemakanan . Gua bukan pandai macam dafi .

Benda asas dalam pembuatan pulut durian mestilah durian itu sendiri . Kalau tiada anatomi durian masakan wujud nama pulut durian . Ye dak . Kalau nak beli durian tu mesti beli yang terbaik . Maksud terbaik kat sini merangkumi buah yang banyak isi, gebu serta molek dipandang, kaler kuning kuning terang dan harga yang murah . Saiz buah itu optional . Kalau beli yang besar tapi isi macam setan tak guna jugak . Nak cari buah yang murah dan elok kita kena tahu sejarah buah durian . Kita kena rujuk buku buku lama mahupun hikayat hikayat lama yang menceritakan tentang kehebatan durian itu sendiri . Faktor penjual juga penting bagi jatuh bangun harga durian . Lagi bagus kalau yang jual tu gadis kiut . Bukan apa, senang nak mintak diskaun dua puluh persen . Untung untung dia selit nombor telipon kat celah kulit durian tu . Rezeki tu . Haaaaaaa

Gua sebenarnya nak sambung cerita pasal apa itu pulut sebenarnya . Macam mana pulut berhibernasi . Taraf pendidikan pulut . Kehebatan pulut pada pandangan barat . Tapi mata gua dah rabak . Jadi lain kali gua sambung cerita macam mana Abang Pul ni boleh mengorat Cik An lalu menghasilkan sejenis makanan yang sinonim dengan dunia Melayu itu sendiri.

Selamat malam.


Gambar hiasan . Tiada niat mahu mengganggu selera awam .

sumber kotak komen : belog Adib Yusoff ( http://adibyusoff.blogspot.com/2011/04/cara-berkesan-tingkatkan-trafik-blog.html#ixzz1Qcce2MoH ) . Lelaki ensem dan berperangai bukan haramjadah .

Sekian..Assalam